Facebook
Om klubben

Har du eller dit barn lyst til at lære at stå på skøjter men er i tvivl om hvordan du kommer i gang så læs videre her.

Hvor træner man?

Odense Skøjteklub træner i den gamle skøjtehal i Odense Idrætspark. Vi benytter den lille bagindgang ved handicap parkeringen. Indgangen kan være lidt svær at se. Det er en tung, rød dør. 

Hvor er klubrummet?

Klubrummet findes for enden af gangen, ind ad 2. sidste dør til højre. Her kan du kan få gratis kaffe og se dit barn fra vinduerne, hvor du har god udsigt ud over isen. 

Hvor gammel skal man være?

Man kan normalt starte i 3-4 års alderen. Mød op i skøjtehallen og få et par gratis prøvetimer så kan I se om det er noget. Det er aldrig for sent at starte. Har du altid gerne ville lære at løbe på skøjter men aldrig fået det gjort så tilbyder vi begynderhold for voksne.

Hvornår kan man træne?

Sæsonen starter omkring 1. september og slutter 31. marts. Man kan starte hele tiden gennem sæsonen. Begynderholdet træner kl. 17-17.45 mandag og onsdag. Du kan selv vælge om du kommer begge dage eller kun en af dagene. Voksenhold træner søndag kl. 18.15-19.15.

Hvordan kommer jeg i gang?

Mød op i god tid, ca. 15 minutter før trænings start. Skøjteudleveringen ligger til højre når man kommer ned af trappen. Her vil der være nogen til at hjælpe jer i gang.

Hvad skal jeg have på?

Varmt tøj ikke for løsthængende og handsker. Tykke vintersokker er ikke så godt da man mister følingen med skøjterne. Til de mindste er en cykelhjelm en god ide.

Hvad koster det?

Begynder holdet koster 800 pr. halvsæson (forår og efterår). Voksenhold koster 600 pr. halvår da der kun er lektion om ugen. Det koster 320 at leje skøjter per halvsæson. Bemærk at vi har kun få skøjter i store størrelser så vi ser helst at voksne har egne skøjter. De første 2 gange er gratis, derefter skal man aflevere en tilmeldings blanket.

Hvilke skøjter skal jeg købe?

Du skal helst købe rigtige kunstskøjter. Har du andre skøjter må du selvfølgelig gerne løbe i dem.Spørg træneren hvis du er i tvivl. Tal med dem i pauserne eller skrive en mail til dem, for at få råd eller aftale måling af fødder. Du kan finde deres email adresse på opslagstavlen ved klubrummet. Rigtige kunstskøjter kan købes i skøjtehallen, når der er en forhandler til stede men snak med trænerne først omkring hvilke type af skøjter der er de rigtige for jeres barn. Man kan også bestille dem via et af de links du finder under Links (hvis du er helt sikker på størrelsen). Hold øje med hjemmesiden for datoer hvornår der er en forhandler i klubben.Ofte er der også brugte skøjter til salg på et stativ foran skøjteudleveringen. Der er tale om privat salg og medarbejderne i udleveringen har ikke noget med det at gøre.

Må jeg kigge på medens mit barn træner?

Ja det må man gerne, men det er ikke tilladt at stå nede ved banden da det forstyrrer børnene og dermed træningen. I øvrigt er der gratis kaffe i klubrummet, hvor du fra gangbroen lige udenfor klubrummet kan se dit barn træne, mens du drikker din kaffe.

Kan jeg komme til konkurrencer?

Når man har løbet et stykke tid og er dygtig nok kan man komme til "Funskate" konkurrencer. Funskate konkurrencer er begynderkonkurrencer hvor man løber mange sammen på isen og viser ting man har lært til træning, såsom strygejern, rødspætter, harehop og pirouetter.
 
Hvordan kommer jeg videre fra begynderhold?
I starten af sæsonen vurderes alle løbere med henblik på at flytte hold. Hvis man er dygtig nok vil man få tilbudt et andet hold at løbe på, svarende til ens niveau og alder. Det er altid et tilbud og man kan fortsat løbe på begynderhold, hvis man hellere vil det.
Vi tilstræber at alle højest skal løbe et år på begynderhold.
 
Hvad er office?

Office træning er gymnastik træning, hvor vi arbejder med de elementer, vi lærer på isen. Det er en meget vigtig del af skøjteløbet, der giver dem den styrke og smidighed, der kræves for at lære de svære ting på isen og - vigtigst af alt - så hjælper det dem til at holde sig frie for skader! Om sommeren laver vi også office træning istedet for at være på isen (de tager den desværre af). Her forbereder vi børnene til den næste sæson så de faktisk kender mange af øvelserne allerede før den nye sæson. Derudover oparbejder vi deres fysik så de er fysisk klar til at komme et niveau op sæsonen efter.

Barnet skal bruge træningstøj/skøjtetøj, kondisko (meget vigtigt) og et sjippetov. Office træning er ikke for begynderhold.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Du tilmelder dig på Tilmeldings siden Tilmelding og betaler samtidig med Dankort. Hvis du ikke har Dankort kan du downloade et indmeldelsesskema HER, som kan udfyldes og afleveres i skøjteudlejningen, eller du kan få et udleveret i skøjteudleveringen til begyndertræning mellem 17 og 17:45. Du er ikke garanteret en plads, før skemaet er afleveret. Hvis du ikke har Dankort så overføres kontingent med bank overførsel til konto i Spar Nord 9219 2190011723.
Copyright 2018 Odense Skøjteklub